Domino on Linux/Unix, Troubleshooting, Best Practices, Tips and more ...

Crash after applying 9.0.1 FP4

Daniel Nashed  7 July 2015 06:33:52
I am working with IBM support since I installed FP4 directly after it shipped.
After installing FP4 I got a crash on startup. I first thought this is special to my environment and IBM support was blaming my unsupported CentOS 6.5 environment.


But it turned out that there was already a SPR # LKIM9UPQBL which has been already escalated to development. So it sounded like a more general issue that can happen in some configurations.


The bug has been reproduced on one of my customers with SLES 11 SP3 and I heard that other partners have been running into this also in their test environments.


I am waiting for more information from IBM. If you are planning to upgrade to FP4 you should wait until we get more details.

Here is an example call-stack that hopefully makes it into Google soon to have public information available for this call-stack.

Update: The problem is a regression. IBM did not add the server binary to the install kits.
Unix and Windows is affected even it might not cause a crash in every server configuration.
In my case the crash happened directly after server start. But to be sure you should install the IF or make sure you are installting the updated FP4 installer.

For more details check this technote -->
http://www.ibm.com/support/docview.wss?uid=swg21961701

-- Daniel



StaticHang = Virtual Thread [  server:12773: 147] (Native thread [  server:12773:3921537904]) (0x31e5/0x93/0xe9bdeb70)

Thread 60 (Thread 0xe9bdeb70 (LWP 13566)):
#0  0xf77b9430 in __kernel_vsyscall ()
#1  0x00555f81 in select () from /lib/libc.so.6
#2  0xf50aa2bf in FRDoSleep (secs=1, usecs=0) at cleanup.c:986
#3  0xf50ab0b0 in OSRunExternalScript (passed_script=0xe9bdc78c "\"/opt/ibm/domino/notes/latest/linux/nsd.sh\" -batch -crashpid 12773 -crashtid 3921537904", flags=1) at cleanup.c:4037
#4  0xf50ac6d0 in OSFaultCleanupExt (action2take=0, CleanupScriptExecFlag=4096, iniFileName=0x0, szProcess=0x0, Length=0, CrashedPID=0x0) at cleanup.c:1574
#5  0xf50acb9c in OSFaultCleanup (action2take=0, CleanupScriptExecFlag=4096, iniFileName=0x0) at cleanup.c:1322
#6  0xf50742b8 in fatal_error (signl=11, info=0xe9bdcb1c, context=0xe9bdcb9c) at break.c:2519
#7  
#8  0xf52ee99c in
SECFreeSSOInternetSitesConfig () from /opt/ibm/domino/notes/latest/linux/libnotes.so
#9  0x08119dc6 in
ServerFreeSortedSitesList (pmhSitesList=0xf2f85164, dwNumActiveHosts=2) at svsso.c:3031
#10 0x0811a022 in
SetStaticInternetSiteSSOConfig (dwNumAllocedEntries=100, dwNumActiveHosts=2, mhSitesList=2147615269) at svsso.c:2899
#11 0x0811b990 in UpdateStaticServerSSOConfigInfo (bUpdateSitesInfoOnly=1, bInternetSitesEnabled=1, bSSOServerEnabledFromServerDoc=0, dwSSOConfigLen=0, pSSOConfig=0x816db44 "", bIdpcatConfigExists=1) at svsso.c:1901
#12 0x0811bb33 in CheckServerSSOISitesConfigInfo () at svsso.c:2118
#13 0x08078b9e in PollTask (TaskId=..., VarBlock=...) at poll.c:1215
#14 0x08073cef in Scheduler (vArgumentPtr=0x0) at sched.c:339
#15 0xf50a07f1 in ThreadWrapper (Parameter=0x0) at thread.c:1155
#16 0x0061ab39 in start_thread () from /lib/libpthread.so.0
#17 0x0055dc2e in clone () from /lib/libc.so.6

Comments

1CamelCase  07.07.2015 18:00:54  Crash after applying 9.0.1 FP4

Oops, already moved all relevant servers to FP4, with no issues so far. These are Windows servers however, so I guess this is a un*x issue...

2Lars Berntrop-Bos  07.07.2015 21:54:58  Unable to start after applying 9.0.1 FP4

On a VM I had an issue with upgrading an 9.0.1 FP3 IF4 Client and Domino. Both needed to be reinstalled after a downgrade to FP3 an subsequent FP4 install. Key executables like nservice.exe and others were missing.

Happily, after a reinstall of base 9.0.1 and FP4 upgrade everything runs great!

3Daniel Nashed  08.07.2015 8:27:21  Crash after applying 9.0.1 FP4

It's a confirmed but and I got a test-fix that resolved the issue.

IBM is working on a technote and on a IF.

I will update my post as soon I have more information.

4Grant  08.07.2015 14:31:54  Crash after applying 9.0.1 FP4

I'm getting no issues with RHEL 6.6 on 9.0.1FP4 for mail servers, however we don't use SSO.

5Marcel  14.07.2015 12:20:08  Crash after applying 9.0.1 FP4

Hier die Beschreibung und der Fix:

{ Link }

https://www-933.ibm.com/support/fixcentral/swg/selectFixes?parent=Collaboration%2BSolutions&product=ibm/Lotus/Lotus+Domino&release=All&platform=All&function=fixId&fixids=DominoServer_901FP4IF1_*&includeSupersedes=0

Archives


  • [IBM Lotus Domino]
  • [Domino on Linux]
  • [Nash!Com]
  • [Daniel Nashed]